Centrum voor Verloskunde ROOS


Het Centrum voor Verloskunde ROOS is een unieke samenwerking tussen de verloskundigen van Roosendaal, de gynaecologen van het Franciscus Ziekenhuis en de echoscopistes van Echocentrum VCR-Artemis, het Franciscus Ziekenhuis en het Echografiebureau Babylook. Eén adres voor de volledige begeleiding van alle zwangeren.

Naar de verloskundige als het kan, naar de gynaecoloog als het moet
Voor zwangere vrouwen is er nu één plaats waar alle verloskundige zorg samenkomt en waar men door de verloskundige begeleid wordt als het kan, en onder behandeling van de gynaecoloog komt als het moet.
De verloskundige zorg verandert niet, de rol van de verloskundige blijft zoals zwangere vrouwen dat gewend waren. Bevallen kan nog steeds met de verloskundige thuis of poliklinisch in het ziekenhuis.

Onder één dak
De afstemming tussen de verschillende partijen wordt gemakkelijker door de huisvesting onder één dak. Verloskundigen en gynaecologen kunnen zo eenvoudiger en sneller met elkaar overleggen. En zwangeren die bij de gynaecoloog onder controle zijn, worden tijdens de zwangerschap ook door de verloskundige gezien. 

Electronisch Verloskundig Dossier  
Een gezamenlijk electronisch verloskundig dossier zorgt ervoor dat de verloskundige en gynaecoloog altijd over dezelfde gegevens van de zwangere beschikken.  

Echografie
Wat de echografie betreft is ook alle kennis nu op één plek gecentraliseerd. Alle echo's, zowel de medische echo's als de pretecho's, kunnen bij ROOS gemaakt worden.    

 

       

      

                                                                                     

Home » Centrum voor Verloskunde ROOS